Køkkenkværnen vil altid være en del af vores køkken

Efter i flere år at have set skeptisk på kværnen, besluttede Jan og Majbritt alligevel at give den et skud – og nu vil de aldrig være den foruden.

Parret var i tvivl, om der ville være plads til både kværn, quooker og skraldespand - men det er intet problem. Foto: Julie Lauridsen

Tanken om mistede fingre var en af årsagerne til at Jan og Majbritt ikke købte en køkkenkværn, men da de stod og skulle flytte i lejlighed på 4. sal og have helt nyt køkken, besluttede de sig alligevel for at købe en. Deres bekymring forduftede nemlig, efter at have set en ven bruge hånden til at stoppe organisk affald ned i kværnen og få alle fem fingre med op igen.

”Vi kunne jo se, at der ikke var noget farligt ved den – og det får vi også bekræftet nu, hvor vi bruger den flere gange dagligt”, fortæller Jan.

Hos familien bliver kværnen allerede brugt efter morgenkaffen og derefter løbende gennem dagen, hvor de fylder den med alt det, som ellers ville ligge og lugte i skraldespanden.

”Det er rart ikke længere at have en skraldespand som lugter, og så skal den heller ikke tømmes så tit”, fortæller Jan.

Rent omkring vasken

Et af de største plusser ved kværnen er ifølge parret, at de ikke længere har en våd skraldespand, som kan risikere at dryppe ud på deres nye trægulv.

”Det er bare et mere sart materiale, og det ville være så synd at ende med grimme pletter på grund af en skraldepose. Det samme slipper vi for ved vasken, fordi vi ikke skal have vådt affald fra vasken og ned i skraldespanden, fortæller Majbritt, som også pointere, at der aldrig har været så rent ved skraldespanden under vasken som nu.

Hos familien er kværnen kommet for at blive, og den er ifølge Jan ved at blive lige så uundværlig for dem, som deres kogende vandhane.

”Vi har det med køkkenkværnen, som vi havde med vores kogende vandhane. Man ved ikke, hvor uundværlig den er, før man har den.