Svenskere vinder affaldskonkurrence med kværne

De to svenskere bag køkkenkværnene Kitchen Friend har vundet en innovationskonkurrence for deres bæredygtige projekt ”The Switch”, hvor køkkenkværnen bruges til at indsamle og genanvende madaffald fra etageejendomme.

Læs mere

Nu skal københavnernes madaffald blive til biogas

Københavnerne skal til at sortere deres madaffald, og i sidste uge fik borgerne på Amager udleveret en kurv og poser til netop det formål. For madaffaldet skal genanvendes og omdannes til biogas, som skal forsyne borgerne med el, varme og brændstof.

Læs mere

En del flere busser kører på biogas i 2017

Danskerne skal til at vende sig til at køre med miljøvenlige busser. For flere steder i Danmark vil der i 2017 køre busser rundt på biogas. I København kommer der 41 biogasbusser til april, og i juni vil alle 35 busser i Sønderborg Kommune køre på biogas.

Læs mere

Hver tredje dansker kender ikke forskellen på holdbarhedsdatoer

En ny undersøgelse viser, at hver tredje dansker ikke kender forskellen på ”sidste anvendelsesdato” og ”bedst før/mindst holdbar til”. Ifølge Miljø- og Fødevareministeren giver det problemer med madspild, så lær her, hvornår maden er okay at spise.

Læs mere

5 apps bekæmper madspild med din hjælp

Kan du lide at spise take away, og bliver du lykkelig, når du finder super gode tilbud i dit lokale supermarked? Så får du her 5 apps, som både er med til at bekæmpe madspild, og som samtidig giver lidt ekstra luft på husholdningsbudgettet.

Læs mere

Boligforening: Køkkenkværne skaber komfort for vores beboere

I løbet af de kommende år vil Himmerland Boligforening installere 1000 køkkenkværne i nogle af deres boliger i Aalborg. Det skal være til stor gavn for både beboerne som får en nemmere måde at sortere og renovationsmedarbejdere undgår gener.

Læs mere