”Med køkkenkværnen har vi det mest funktionelle køkken”

Hos Kim og Dorte har køkkenkværnen været fast inventar i 6 år, og de er slet ikke i tvivl om, at de skal have en ny, når den gamle står af. For med køkkenkværnen under køkkenvasken er deres køkken så funktionelt, som det kan blive.

Mads bruger ofte selv kværnen, når han rydder op efter, han har lavet sin eftermiddagssnack inden fodboldtræning. Foto: Julie Lauridsen

Efter Kim og Dorte i flere år havde set deres nabo bruge køkkenkværn, blev de selv overtalt, da de skulle renovere deres køkken.  

”Det tiltalte os, at vi kunne slippe for en lugtende skraldespand, og at vi ikke skulle ud med skraldet så tit”, fortæller Kim.

To ting som de i den grad oplever med kværnen.

”Da vi ikke havde kværnen, blev vi mindet om lugtgenen fra skraldespanden hver gang, vi åbnede køkkenlågen, og det er der jo ingenting af nu, og det er virkelig dejligt”, siger Kim.

Den perfekte løsning

Men det er ikke kun køkkenkværnen i sig selv, der gør, at familien er blevet så glade for den. Det er hele den løsning, som kværnen er en del af med køkkenvasken og armaturet. Deres vask er lavet i Silgranit og med et sammenhængende skærebræt i hærdet glas, som går i et med vasken.

”Vi har valgt at have et skærebræt indbygget i vores vask, hvilket virkelig hænger godt sammen med køkkenkværnen, fordi det er så nemt, hurtigt at få sit organiske affald ryddet i vasken, så bordet er frit for skrald. Og så har vi en vandhane med udtræk, så vi nemt kan få samlet og skyllet affaldet ned til kværnen. Så på få sekunder har vi en ren vask og et rent køkken, siger Dorte.

For parret giver det den mest funktionelle løsning til deres køkken, og gør det nemt for dem at have et rent og ryddet køkken imens de laver mad, så de slipper for at skulle ordne det bagefter – især når de har gæster.

”Det giver os tid til at fokusere på gæsterne og ikke oprydningen”, fortæller Kim.

Kværnen er en naturlig del af hverdagen for hele familien

Kim og Dorte har to hjemmeboende drenge på henholdsvis 12 og 17 år. De to drenge blev hurtigt vant til at bruge kværnen, for i familien er fodbold den helt store hobby, og med træning på forskellige tidspunkter har drengene selv sørget for eftermiddagssnacks og mad inden træning.

”De fandt hurtigt ud af at bruge kværnen, og det gør det jo nemt at holde et rent køkken, selvom der bliver lavet mad på mange forskellige tidspunkter”, fortæller Dorte.

Affaldssortering uden at tænke over det

Med kværnen under køkkenvasken bliver det organiske affald sendt med kloaksystemet og ud til rensningsanlægget, hvor det kan blive omdannet til biogas. Da familien har haft en køkkenkværn i seks år, har de sorteret deres organiske affald længe, men uden at det er noget, der har virket besværligt for dem.

”Vi får sorteret vores affald uden, at vi tænker over det. Vi sorterede ikke vores organiske affald inden, men vi ville helt sikkert finde det mere besværligt at skulle sortere i skraldespande. Vi tænker ikke over, at vi sortere, når vi bruger kværnen, fordi det er så nemt og simpelt", fortæller Kim.