5 apps bekæmper madspild med din hjælp

Kan du lide take away, og bliver du lykkelig, når du finder gode tilbud i supermarkedet? Så får du her 5 apps, som bekæmper madspild og giver lidt ekstra luft på husholdningsbudgettet.

Det er ikke kun i hjemmene, at der hvert år bliver smidt tonsvis af mad ud i Danmark. Størstedelen af madspildet kommer fra butikker og restauranter, hvor varerne ikke nåede at blive solgt før udløbsdato, eller restauranten ikke havde gæster nok den pågældende dag. Men med en enkelt app på din mobiltelefon, kan du sammen med restauranter og supermarkeder være med til at mindske mængderne af fødevarer, som ender i containeren. 

Vi har samlet 5 gratis apps, som bekæmper madspild og giver dig mulighed for at spare penge på husholdningsbudgettet.

1. Too Good To Go

Skriger maven på en salat, bagerbrød, sushi eller andet lækkert take away? Så forbinder To Good To Go appen dig med over 320 restauranter, bagere osv., hvor du kan bestille mad og hente det til under halv pris i hele Danmark. På den måde slipper restauranterne for at fodre deres skraldespand, og du får et lækkert måltid til billige penge med god samvittighed.

2. Red Maden

Med Red Maden kan du det samme som To Good To Go. Du downloader appen og kan nemt og simpelt vælge restauranter i det område, du befinder dig i. Det kan være dyrt at få mad udefra, men hvis man kan vente med at spise til de lidt senere timer, så er der penge at spare på budgettet.

3. Your Local

På appen Your Local er det ikke kun restauranter, man finder på listen. Her kan du også finde varer i supermarkederne, som er nedsat, fordi de snart udløber, eller du kan få rabat på teaterbilletter, fordi der er tomme pladser op til forestillingens aften. Hvis du trænger til at blive klippet, kan du komme billigt til frisøren, fordi hun har fået et afbud på selve dagen.

4. Mad Skal Spises

Mad Skal Spises er en app lavet i et samarbejde mellem supermarkedet Netto og Fødevarebanken. Med appen i hånden får du et nemt overblik over hvilke varer, dine nærmeste Nettobutikker har sat ned. Så download appen og tag på tilbudsjagt.

5. Swipeshark

Med Swipeshark kan du gå på tilbudsjagt i alle de supermarkeder, der er tilmeldt appen. Du bestemmer selv hvor stort et område, du ønsker at jage i. 

Læs også: 7 tips til mindre madspild