Fordele ved en køkkenkværn

Hvorfor er det, at jeg skal installere en køkkenkværn i mit hjem? Hvis du nyder ofte at "gå tur med dit skrald", så skal du slet ikke overveje en køkkenkværn. For med en kværn monteret i vasken, reducere du dine skraldespandsture væsentligt. Hvis du derimod vil undgå at gå ud med dit skrald næsten dagligt, så vil du nyde at læse mindst én af de fire fordele ved køkkenkværnen, vi har listet op. 

Fire fordele ved en køkkenkværn

1) Oprydningen i køkkenet bliver lettere

Efter madlavningen står man ofte tilbage med våde kartoffelskræller, gulerodsskræller og lignende i køkkenvasken, som skal flyttes til skraldespanden. Med køkkenkværnen lader du bare det våde madaffald ligge i vasken, du tænder for vandet og rydder vasken på 10 sekunder.

Madresterne fra tallerknerne får samme tur efter I har spist. Skrab og skyl servicet af i vasken, mens kværnen kører, sæt servicet i opvaskemaskinen, og du står igen tilbage med et ryddet køkken og en ren køkkenvask.

2) Du slipper for en våd og klam skraldespand

Det er det organiske affald, som er vådt, fedtet, blodigt og som vil komme til at lugte rimelig hurtigt. Og de fleste af os har nok prøvet at gå ud med en skraldespand, som er utæt og lugter. Det slipper du for med en køkkenkværn, som netop fjerner det affald fra dit køkken med det samme. Et ekstra plus er færre ture til skraldecontaineren, da mere end 40 procent af vores husholdningsaffald er organisk.

3) Det bliver nemmere at sortere renere affald

Brugte makreldåser og tømte silde-glas er bare nogle af de ting, som vi skal sortere og genbruge. Affaldet skal rengøres inden, det sorteres, og det er ikke altid en fornøjelse at skulle have fingrene i vasken efter resterne af makrel fra dåsen. En ulempe som køkkenkværnen befrier dig for, så det bliver mindre ulækkert og besværligt at rengøre både plast, metal og glas, inden det bliver hentet af renovationsmedarbejderen - til glæde for både dig, dem og kommunens container.

4) Køkkenkværnen er bedre for miljøet

Ikke nok med at vi får nemmere ved at sortere og genbruge renere affald, så kan det organiske affald, som vi kværner også blive genbrugt. Det organiske affald kan omdannes til biogas, som er en CO2 neutral energikilde. På den måde kan det organiske affald omdannes til biogas, el, varme og kan endda bruges som brændstof til fx tung transport som biler, lastbiler og busser. Smart ikke?

Læs mere om køkkenkværnen og miljøet her