Livsstilsændring førte til køkkenkværn

En ven, en god omgang research og en lille livsstilsændring var det, der fik Kristian fra Odense til at søge om tilladelse til at installere en køkkenkværn – og et par dage senere var både tilladelse og køkkenkværn i hus.

Kristian havde længe gået og overvejet om han skulle få sig en køkkenkværn. Han havde set den i aktion hos en ven og havde læst internettet tyndt for viden om køkkenkværne. Men den endelige afgørelse kom, da familien besluttede sig for at lave en mindre livsstilsændring.

”Vi ville gerne have en del flere grøntsager ind i vores kost, og derfor gav det rigtig god mening at anskaffe en køkkenkværn, da vi ville få væsentligt mere organisk affald og på den måde kunne håndtere det på en bæredygtig måde”, fortæller Kristian.

Og familien har langt fra fortrudt, at de fik monteret en kværn under køkkenvasken. Mængden af affald er blevet reduceret i skraldespanden, og de har nu lykkeligt glemt, hvordan det var at have en skraldespand, der lugtede og til tider lækkede.

Mindre skrald til renovationsarbejderne

Det er ikke kun i forhold til dig selv og sin familie, at Kristian kan se fordelene ved kværnen. Han kan i høj grad også se fornuften i forhold til miljøet og renovationsarbejderne.

”Det er hårdt at tømme kilo-tunge skraldespande hver dag, og den organiske fraktion er den tungere og lugtende del af affaldet, så det ville lette deres arbejde, hvis der ikke var så meget af den. Samtidig så slipper vi for at få så mange tømninger med en dieseldreven skraldebil”, fortæller Kristian, som kan se en fordel i at affaldet med køkkenkværnen ikke skal igennem så mange led, før det kan blive genanvendt.

Masser af plads

I forhold til pladsen under vasken, var Kristian lidt skeptisk. De har et almindeligt 60’er skab under vasken med kogende vandhane og rengøringsmidler, så de mente at pladsen ville blive trang.

”Det har slet ikke været et problem at få det hele til at være der, og monteringen er kværnen gik også rigtig nemt med en køkkenkværnsvandlås, så hele processen har været utrolig nem”.