Kværnen giver mening for os, fordi vi går op i at sortere affald

Lene og Mads sorterer alt deres affald. Det er vigtigt for dem, at vores ressourcer bliver genbrugt, og efter at de har fået en køkkenkværn, kan de nu også sortere det organiske affald. 

Hos Lene og Mads er det første, man ser, når man træder ind ad indkørslen, 4 store skraldespande. Familien går nemlig meget op i at sortere deres affald, så det kan udnyttes på bedste vis. Det gælder også, når det kommer til deres organiske affald, men her bruger familien ikke en af skraldespandene. De bruger i stedet en køkkenkværn.

”Jeg kan godt lide at tingene bliver i systemet. At det hele bliver genbrugt og udnyttet. Og det er blevet nemmere med det organiske affald efter, at vi har fået køkkenkværn. For i vores kommune sorterer de endnu ikke det organiske affald", forklarer Lene.

Men med en køkkenkværn i vasken udnytter Lene og Mads alligevel det organiske affald. De har haft den i et års tid og har oplevet, hvordan den har mindsket deres affald og gjort arbejdet i køkkenet nemmere.

”Vi tænker over det hver gang, vi er oppe i vores sommerhus, hvor vi ikke har køkkenkværn. Der står vi jo og skal have alt grøntsagsaffaldet fra vasken og ned i skraldespanden. Det griser og er egentlig bare lidt irriterende", siger hun.

Renere køkken og affald

Lene og Mads har to skraldespande indenfor. En til restaffald og en til alt det, som skal sorteres. Og det er ikke kun familiens køkken, som er blevet hurtigere at rengøre – det er deres affald også. Det lyder måske underligt, men med en køkkenkværn, kan familien skylle alle deres dåser og emballage fri fra mad uden at skulle samle madresterne fra affaldet op og ned i skraldespanden.

”Så har vi ikke noget inde i huset, der står og lugter, og kan sortere affaldet udenfor, når skraldespanden er fuld", fortæller Lene og fortsætter:

”Den er blevet en rigtig god hjælp i køkkenet".

1, 2, 3 - og så er pastaen, der er blevet for gammel, væk på miljørigtig vis!